אוכל ביתי בחיפה
חיפה היא עיר בצפון הארץ הידועה באוכלוסייתה המגוונת ובאוכל הביתי העשיר בואדי ניסנאס. אחת הדרכים הטובות ביותר לחוות את המטבח המקומי היא לתאם סיור קולינרי בחיפה. בחיפה יש שפע של אפשרויות לאוכל ביתי, החל ממנות ישראליות מסורתיות ועד למטבח בינלאומי.
מסעדות רבות בבעלות משפחתית בחיפה מגישות אוכל ביתי, תוך שימוש במתכונים שעברו בדורות. מנות אלו כוללות לרוב מרכיבים טריים ומקומיים, והן עשויות בקפידה ותשומת לב לפרטים.
מאפיות בחיפה הן עוד מקום נהדר למצוא בו אוכל ביתי. בין אם אתם מחפשים לחם טרי, מאפים או קינוחים, בטוח תמצאו משהו טעים. מאפיות רבות בחיפה מייצרות הכל מאפס, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ובטכניקות מסורתיות.
אם אתם מחפשים חווית אוכל נינוחה יותר, אוכל רחוב הוא אופציה פופולרית בחיפה. אתה יכול למצוא מוכרים שמוכרים הכל מפלאפל ושווארמה ועד סביצ'ה וחומוס. מזונות אלה עשויים לעתים קרובות ממש מולך, תוך שימוש במרכיבים טריים ורטבים תוצרת בית.
בסך הכל, חיפה היא יעד מצוין לאוכלי אוכל שאוהבים אוכל ביתי. עם כל כך הרבה אפשרויות לבחירה, בטוח שתמצאו משהו טעים ואותנטי. בין אם אתם מחפשים מנות ישראליות מסורתיות או מטבח בינלאומי, אוכל ביתי בחיפה אסור לפספס.
3 המקומות המומלצים לאוכל ביתי בחיפה!
מיזם סבתוש – בניהולן של התאומות המקסימות, סנא וסוהא.
המקום המדהים (והטעים!) כולו מוקדש לסבתא סמירה זכרונה לברכה. סמירה שנולדה בוואדי, הייתה חלוצית במכירת אוכל ביתי מהמטבח הערבי.
סמירה התגוררה בדירה קטנה בואדי ביחד עם בעלה ושבעת ילדיה, חייה לא היו קלים, כסף לא היה כמעט, ומכיוון שרצתה לדאוג לילדיה לחינוך הטוב ביותר בבתי ספר פרטיים החלה למכור אוכל ביתי בשוק ואדי ניסנאס מתחת לביתה. מעשה שכזה נחשב אז אמיץ במיוחד, שכן נשים ערביות לא היו יוצאות לעבוד ובמיוחד לא למכור את האוכל שהן מבשלות. (אוכל שמתבשל בבית, נאכל בבית!)
סמירה ויצירותיה הקולינריות עשו את שלהן, ובמהרה סמירה הפכה לדמות מוכרת בשוק ומבקרים מרחבי הארץ היו מגיעים בסופי שבוע להנות מהמאכלים הנהדרים שלה.
סמירה הלכה לעולמה ב-2022 והממשיכות בעסק אלה בנותיה התאומות, סנא וסוהא, בעוד סמי, אחיהם, נותן יד מדי פעם, רוב העבודה נעשית על ידי הנשים.
סוהא, טבעונית משנת 2010 ואילו סנא התאומה, אוכלת בשר.
מה שיוצר מגוון מרשים של מאכלים, צמחוניים, טבעוניים וגם בשריים.
כניסתה הראשונית של סוהא לעסק הייתה תוצאה בלתי צפויה של רצונה לסייע לאחותה, סנא שכבר הייתה בעסק ועזרה לאמא סמירה.
האחיות פורקות מדי יום תוצרת טרייה כמו חצילים, קישואים וארטישוק. המנות של סוהא, בהן קובה עם חומוס וחמניות, קובה עיראקית, מקלובה להיט, כרוב ממולא ומאפי מוס-זעתר טבעוניים, זכו לפופולריות רחבה, מה שהוביל אותה להיות אוטוריטה במטבח הערבי הטבעוני. בפרויקט סבתוש אפשר למצוא גם תבשיל במיה טעים, תפוחי אדמה במילוי בשר, פטאייר עם תרד ועוד. למרות שהעבודה מאתגרת, האחיות עובדות יחד וממשיכות להכין את המנות שלהן בתחושת אחווה משותפת.
כתובת: יוחנן הקדוש 30, חיפה.
טלפון להזמנות: 052-7474286
אלבית ביתק – אצל פאטמה
זה היה מעבר לדמיון הפרוע ביותר של פאטמה שחאדה שהממולאים שלה בעבודת יד והמנות המיוחדות יהפכו לסנסציה בינלאומית, שמשכה מבקרים מכל קצוות תבל לוואדי. המסע של פאטמה לשוק החל ב-2014, לאחר חיזור גורלי. למרות שהוכשרה כחובשת וכנהגת אמבולנס, פאטמה מעולם לא צפתה שהכישורים הקולינריים שלה יתפסו את מרכז חייה. עם זאת, בעלה לורנס ידע על התשוקה שלה לבישול ואפייה, והעניק לה חנות ליום הולדתה. כך השאירה פאטמה מאחור את מקצועה ואורח חייה הקודם, וכיום היא ידועה במטבח הערבי המשובח שלה, אותו למדה מסבתה.
החנות, שפאטמה מכנה "אלבית ביתק" (בעברית "הבית הוא הבית שלך"), צמודה לבית שבו היא מתגוררת עם לורנס. כאן היא עושה את הקסם שלה במטבח, ומחדירה לכל מנה את הנשמה של סבתה ואמה. המבקרים יכולים לצפות לקבל את פניהם בשיחה חמה ולהרגיש כמו בבית. הפטייאר בעבודת יד של פאטמה, עלי גפן ממולאים, קטיף מסורתי ומואג'נאת (מאפה מטוגן מקמח מלא, זעתר וג'יבנה) הם רק חלק מהמנות הבולטות שהיא מציעה. את כל הפינוקים המענגים הללו ניתן לרכוש גם לטייק אאוט, וכל מי שינסה אותם בטוח יתרשם.
כתובת: יוחנן הקדוש 34, חיפה.
טלפון להזמנות: 054-5759288
אצל נדימה
כבר למעלה מחצי מאה, מסעדת הפועלים המכונה "אצל נדימה" היא שם דבר בחיפה (ולא רק..). בתחילה הגישו חומוס ומנות פול שונות שהכין אב המשפחה באמצעות מכתש ועלי. מאוחר יותר "השתלטה" נדימה על העניינים והרחיבה את המסעדה על ידי הוספת סירים על פתיליות. המקום הפך ליעד פופולרי לתיירים ולמבקרים בחיפה.
למרבה הצער, נדימה נפטרה לפני שש שנים, מה שגרם לסגירה זמנית של המסעדה. המשפחה הבינה שהם צריכים לעשות משהו כדי לשמור על המסורת. לכן, הילדים, בעלי עיסוקים שונים, החליטו לפתוח מחדש את המסעדה בסופי שבוע ולהמשיך את מורשת אמם באמצעות אותן טכניקות עבודת יד.
גם היום נותרה המסעדה תחנת חובה לכל מי שמבקר בחיפה. המקום שמר על הקסם והפשטות המקוריים שלו, ומציע מנות תוצרת בית באמצעות מרכיבי שוק טריים. חלק מההתמחויות כוללות עולש בר, חוביזה, במיה ברוטב, ממולאים ומג'דרה עם פירורי בשר. ב-45 ₪ בלבד תוכלו ליהנות מארוחה מלאה הכוללת מתאבנים ושתייה. אם אתם במקרה באזור בימי שישי או שבת, דאגו לעצור ולחוות את המסורת בעצמכם.
כתובת: יוחנן הקדוש 37, חיפה.
הזמנה לסיורים הקולינריים:
אנו נרגשים לשלוח לכם הזמנה מיוחדת ומרגשת לסיורים הקולינריים הקרובים שלנו בצפון. אם אתה חובב אוכל נהדר, טעמים אקזוטיים וחוויות תרבותיות, אז לא תרצה לפספס את ההזדמנות הייחודית הזו.
הסיורים הקולינריים שלנו ייקחו אתכם להרפתקה מעוררת תיאבון דרך כמה מהערים היפות והמקסימות בצפון. תהיה לכם הזדמנות לטעום את הטעמים האותנטיים של האזור, להתענג על מעדנים מקומיים וללמוד על ההיסטוריה והתרבות מאחורי כל מנה.
המדריכים המומחים שלנו ייקחו אתכם אל פנינים קולינריות נסתרות, שווקים תוססים ומסעדות מסורתיות שרק המקומיים יודעים עליהן. תקבל את ההזדמנות לפגוש שפים מקומיים, ללמוד את טכניקות הבישול שלהם, ואפילו להשתתף בשיעור בישול כדי ליצור יצירת מופת קולינרית משלך.
אבל הסיורים שלנו הם לא רק אוכל; הם עוסקים גם בחוויה של המורשת התרבותית העשירה של הצפון. תהיה לכם הזדמנות לחקור טירות עתיקות, נופים עוצרי נשימה וכפרים מקסימים ששימרו את אורח חייהם המסורתי.
אז, בין אם אתם אוכלי אוכל ותיקים או סתם מחפשים חוויה ייחודית ובלתי נשכחת, הטיולים הקולינריים שלנו בצפון הם הבחירה המושלמת עבורכם. הצטרפו אלינו למסע טעים ובלתי נשכח זה!
היי, שמח שהגעתם אלי, אני עדן. מדריך טיולים והבעלים של חברת עדן טיולים. אנחנו מאמינים שכל טיול הוא חוויה ונשמח לצאת יחד איתכם לטיול חוויתי ובלתי נשכח בנופי ארצנו.